Synchroonzwemmers ZEW succesvol in Raalte

Afgelopen zaterdag 3 juni was de jaarlijkse uitvoeringswedstrijd synchroonzwemmen voor de regio’s Noord en Oost in Raalte voor de leeftijdsgroepen Age1 en Junioren. De Ermelose vereniging ZEW was met vier zwemsters vertegenwoordigd. Bij de soli Age1 eindigde Cathalijne als vijfde met haar uitvoering “Fingers Crossed”. Daarmee werd de lat hoog gelegd, want het is niet makkelijk om (zoveel) emotie in je uitvoering uit te dragen. Het “Pirates-duet” van Emma en Nienke moesten met een 7e plek tevreden zijn. Een zeer knappe prestatie als je bedenkt dat één van de zwemsters meteen na het induiken haar neusklem had verloren. Dat betekende dat ze bij elke beweging water in haar neus kreeg en ‘gewoon’ de resterende 2 minuten moest doorzwemmen. Bij de junioren wist Else Lien met haar solo op meeslepende muziek van Adele een 7e plek te behalen.

Bij een uitvoeringswedstrijd wordt er op muziek een uitvoering gezwommen. Zeg maar een balletvoorstelling in het water, waar figuren en zwemslagen elkaar afwisselen. Synchroonzwemmen is een jurysport, waarbij beoordeeld wordt op 3 onderdelen: uitvoering, moeilijkheid en artistieke impressie. Bij de uitvoering wordt er beoordeeld hoe de figuren technisch worden uitgevoerd. Hoe beter een spagaat of een verticale houding in het water wordt uitgevoerd hoe hoger de score. Bij het onderdeel moeilijkheid gaat het om de complexiteit van de figuren, de snelheid van bewegingen en op welke manier het zwembad gebruikt wordt (zigzag of alleen een rechte lijn). Bij de artistieke impressie gaat het hoe de muziek in de bewegingen en figuren en uiterlijke expressie van de zwemmers wordt vertaald. Het gemiddelde van deze drie beoordelingen bepalen de eindscore.

Tijdens de jaarlijkse eindshow synchroonzwemmen over drie weken, kan iedereen de uitvoeringen van de afdeling synchroon aanmoedigen in zwembad Calluna in Ermelo. Nadere informatie volgt op de website www.zew-ermelo.nl. Kinderen, zowel meisjes als jongens, die houden van zwemmen, dansen en muziek en minimaal zwemdiploma B hebben kunnen meezwemmen met de training om het een keer uit te proberen. Aanmelden kan via info@zew-ermelo.nl

Synchroonzwemmers ZEW succesvol in Raalte
Schuiven naar boven