ZEW synchroonzwemmers bij Minibeat-wedstrijd in Heerenveen

Afgelopen zaterdag 15 oktober hebben vier synchroonzwemmers van ZEW Ermelo deelgenomen aan de eerste technische Minibeat-wedstrijd voor synchroonzwemmers in Heerenveen. 

Minibeat is een wedstrijd voor synchroonzwemmers die nog niet alle aanloopdiploma’s hebben gehaald. Aanloopdiploma’s zijn de eerste diploma’s die je kan halen bij het synchroonzwemmen. Deze diploma’s bevatten alle basisfiguren van het synchroonzwemmen en bereiden de zwemmer voor op de wedstrijddiploma’s die er na komen. 

Er zijn in totaal zeven categorieën voor Minibeat. De ZEW-zwemmers Yara en Emilie hebben deelgenomen aan de wedstrijd in categorie 3. De deelnemers Nienke en Noa hebben deelgenomen in categorie 4. Bij de techniekwedstrijden worden vier figuren gezwommen die beoordeeld worden door een jury. Voor categorie 3 waren dit ‘balletbeenhouding’, ‘spagaathouding’, ‘gehoekte houding voorover’ en ‘de kiep’. Voor categorie 4 zijn de volgende figuren gezwommen: ‘verticaal gebogen kniehouding’, ‘zwaluwstaarthouding’, ‘duikelaar en balletbeen’. De deelnemers zijn geëindigd op tweemaal een 17de, een 19de en een 27ste plek. De komende periode zullen de deelnemers in de training werken aan het verbeteren van hun figuren. Bij de volgende techniekwedstrijd wordt geprobeerd om de score te verbeteren. Daarnaast wordt er in de training gewerkt aan het behalen van diploma ’s en wordt alvast begonnen met het oefenen van een uitvoering op muziek. De volgende techniekwedstrijd is in februari 2023. In april is de uitvoeringswedstrijd waar een uitvoering op muziek door een jury beoordeeld wordt.

Kinderen die ook eens synchroonzwemmen willen uitproberen zijn van harte welkom op dinsdag avond van 18:00 – 19:00 uur in zwembad Calluna! Graag van te voren aanmelden via zewzomer@gmail.com.

ZEW synchroonzwemmers bij Minibeat-wedstrijd in Heerenveen
Schuiven naar boven