Zwemvereniging ZEW Ermelo

Waterpolo

Hou je van zwemmen? Vind je het leuk om in een team te spelen? Hou je van actie? Dan is waterpolo iets voor jou!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste spelers! Kom jij een van onze teams versterken?

Wat is waterpolo?

Waterpolo is een spectaculaire watersport. Het is teamsport waarbij 6 spelers en een keeper een technisch en tactisch spel spelen dat veel weg heeft van handbal spelen. Het is een conditioneel, technisch en tactisch spel waarbij je probeert van je tegenstander te winnen in 4 periodes van 5 minuten netto spel.

Die 4 periodes van 5 minuten dat klinkt als makkelijk. Maar vergis je niet de 5 minuten zijn netto, dus elke keer als de scheidsrechter fluit staat de tijd stil. Een wedstrijd duurt gemiddeld 40 minuten. Je hoort vaak “Waterpolo dat is een ruwe gemene sport” maar klopt dat ook met de werkelijkheid? Oké, het kan er af en toe stevig aan toe gaan in het water en je moet niet bang zijn voor fysiek contact, maar gemeen? Bij ZEW ligt de nadruk op samen spelen en vooral ook plezier hebben, en ja het kan er soms stevig aan toe gaan in het water maar gemeen daar houden wij niet van.

Het voordeel van een teamsport in het water is ook dat het veel bewegingen afremt, dus ook de extreme bewegingen. Blessures komen dan ook niet vaak voor. Wie spelen er waterpolo? Jongen en meisje. Man en vrouw. Oud en Jong. Jij en ik. Kortom iedereen die van water houdt en het leuk vindt om samen te sporten.

Waterpolo spelen is geschikt voor iedereen. Ben je nog jong maar houd je van zwemmen en spelen met een bal dan is het miniwaterpolo zeer geschikt voor jou. (gemengd team onder 7/8 jaar). Daarnaast zijn er binnen ZEW meerdere teams in diverse leeftijdsklassen. Er is altijd een team dat bij je past. We hebben gemengde teams onder de 13, 15 en 3 heren teams.

Schuiven naar boven