Schoolzwemkampioenschap 2024

Op vrijdag 24 mei 2024 organiseren zwemverenigingen ZEW Ermelo en Triton Putten de eerste schoolzwemkampioenschappen. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen met een team meedoen in het Sportcentrum Zanderij in Ermelo van 18:00 tot 21:00 uur. Er wordt gezwommen in teams. De prestaties van alle teamleden worden bij elkaar opgeteld en het team zal de uiteindelijke winnaar zijn. Het is een teamwedstrijd; er zijn dus geen individuele prijzen. Een team bestaat uit 4 tot 6 zwemmers. Een team mag gemengd zijn, jongens en meisjes, en gemengd zijn met kinderen uit groep 6, 7 en 8. Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma A en maximaal 2 teamleden mogen lid zijn van een zwemvereniging. Per team moet één volwassen begeleider aanwezig zijn die het team tijdens de wedstrijd en eventuele trainingen begeleidt. Het hele team zwemt gezamenlijk de estafette en elk teamlid zwemt 2 individuele afstanden. De begeleider van het team verdeelt de individuele afstanden. Alle communicatie verloopt via het e-mailadres van de begeleider van het team.

Het volgende programma wordt gezwommen door het team:

  • 6 x 25 meter vrije slag estafette (hele team, zwemslag naar keuze);
  • 6 x 25 m in rugligging, rugslag of rugcrawl (individueel);
  • 6 x 50 m in borstligging, schoolslag of borstcrawl (individueel);
  • 6 x 25 meter estafette (hele team, zwemslag naar keuze).

Alle communicatie verloopt via het e-mailadres van de begeleider van het team. De begeleider van het team verdeelt de individuele afstanden. Elk teamlid moet één individuele afstand zwemmen. De inschrijving sluit op woensdag 15 mei. Er is plek voor 25 teams. Voor elke school uit Putten en Ermelo wordt er tot en met woensdag 15 mei één plek gereserveerd. Na deze datum verdelen we de overgebleven plekken op basis van de binnenkomst van inschrijvingen. Een school mag meerdere teams inschrijven, maar heeft alleen zekerheid van deelname voor het eerste ingeschreven team. Schrijf zo snel mogelijk in om zeker van een plek te zijn of om kans te maken op de overgebleven plekken.

Schrijf in via dit formulier

Trainingsmogelijkheden
Er zijn mogelijkheden om te oefenen voor de wedstrijd tijdens de trainingen van Triton en ZEW. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan het starten en aan de overnamemomenten van de estafette.

Via het inschrijvingsformulier kun je een plek reserveren voor één training of meld je aan voor een training via zewtritonwedstrijdzwemmen@gmail.com. Reservering voor een training gaat op basis van de binnenkomst.

  • Woensdag 15 en 22 mei van 17:00 – 17:45 uur, Bosbad Putten (max. 12 zwemmers per training);
  • Donderdag 16 en 23 mei van 18:00 – 19:00 uur, Zanderij, Ermelo (max. 12 zwemmers per training);
  • Zaterdag 11 en 18 mei van 9:00 – 10:00 uur, Zanderij, Ermelo (max. 24 zwemmers per training).

Schuiven naar boven