Spetterende eindshow ZEW synchroonzwemmers

Afgelopen zaterdag 2 juli was de jaarlijkse, spetterende eindshow van de synchroonzwemmers van ZEW Ermelo in zwembad Calluna. Aan het einde van het zwemseizoen presenteren alle zwemmers hun wedstrijduitvoeringen op muziek. Ook is er de mogelijkheid om zelf nummers te bedenken en deze aan ouders en andere bezoekers te laten zien. Van deze mogelijkheid is door heel veel van de zwemmers gebruik gemaakt en er waren veel eigen solo’s, duetten en groepsuitvoeringen.


De eindshow startte met een uitvoering waarbij alle zwemmers van de vereniging een gezamenlijke uitvoering zwemmen. Voor de zwemmers die dit seizoen gestart zijn was dit een spannend moment. Voor de jongsten was dit hun eerste uitvoering voor publiek. Met het zwemmen van dit gezamenlijke nummer waren de ergste zenuwen weg en kon iedereen zich opmaken voor een eigen solo, duet of teamuitvoering.
Naast de uitvoering was er tijdens de show een korte presentatie en uitleg over de aanloopdiploma’s van het synchroonzwemmen. Iedereen die met synchroonzwemmen start, begint met het behalen van vijf aanloopdiploma’s. Met een korte toelichting van hoofdtrainer Fokko de Gans lieten de kinderen de figuren van het desbetreffende diploma zien. De bezoekers kregen een korte uitleg over het aanleren en opbouwen van steeds moeilijkere en complexe figuren die allemaal beginnen met de basistechnieken en -figuren.


De avond werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering met alle zwemmers. Hierna volgde het gebruikelijke stuivertje duiken. De entree van deze eindshow bestaat uit een vrijwillige gift aan het eind van de show door het gooien van muntgeld in het zwembad. Het opduiken van de entreegelden koste de jongste synchroonzwemmers geen enkele moeite en hadden hier veel plezier in.
Na de eindshow is voor de jongsten het seizoen nog niet afgelopen. Er wordt a.s. dinsdag 7 juli nog diploma gezwommen voor het eerste aanloopdiploma basishouding en het tweede diploma zeilboot. We wensen deze zwemmers alvast veel succes met het behalen van hun diploma.
De synchroonzwemtrainingen starten volgend jaar op dinsdag 23 augustus. Kinderen die echte waterratten zijn, van muziek en dansen houden, zullen synchroonzwemmen zeker leuk vinden en zijn van harte welkom op dinsdag avond van 18:00 – 19:00 uur in Zwembad Calluna. Graag van tevoren aanmelden voor een gratis proeftraining via zewzomer@gmail.com.

Spetterende eindshow ZEW synchroonzwemmers
Schuiven naar boven